Flere ferjer innstilt på grunn av vinden

Stormen skaper problemer for ferjetrafikken i fylket.

GIR UTFORDRINGER: Det blåser kraftig flere steder rundt om i fylket i morgentimene tirsdag. Dette bildet er tatt tidligere.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

På Ona blåser det full storm tirsdag morgen. Også flere andre steder langs kysten er det kraftig vind. Det gjør at flere hurtigbåt- og ferjesamband er innstilt, skriver NRK Møre og Romsdal. Følgende samband er i skrivende stund innstilt:

• Hurtigbåten som går mellom Ålesund og Nørdøyane

• Hurtigbåten mellom Langevåg og Ålesund

• Hurtigbåten mellom Trondheim og Kristiansund

I tillegg melder Boreal rett før klokka 08 at de har fått tekniske utfordringer på hurtigbåten i rute 39, Molde-Vestnes-Sekken, og må derfor innstille denne inntil videre.

Fjord 1 meldte tirsdag morgen at det var store forsinkelser i rute 22 Brattvåg-Dryna-Fjørtofta-Harøya på grunn av været. Fra klokka 13.30 var det igjen normal drift i sambandet.

På morgenkvisten var også Småge-Orta-Sandøya-Finnøya-Ona innstilt på grunn av været, men dette sambandet er nå i gang igjen.


Full storm i Midt-Norge tirsdag

Tirsdag morgen vil vinden øke til liten og full storm fra sørvest i Midt-Norge, og vindkastene kan komme opp i 30 til 35 meter per sekund.

 

Tidligere på morgenen måtte også Hareid-Sulesund holde tilbake en avgang, men skal nå gå som normalt.

I tillegg er Trollstigen stengt – og Fv. 63 mellom Geiranger og Langvatn har vært nattestengt på grunn av været, opplyser NRK.

Nordgående hurtigrute, MS Richard With, ligger ved kai i Måløy – de tok ikke sjansen på å krysse Stad. I følge Fjordenes tidene blir de trolig liggende til klokka 13.