VM-sølv til Ridderost fra Tresfjord

Tines meieri i Tresfjord fikk sølvmedalje for Ridderost under oste-VM i Italia.

FIKK MEDALJER: Flere av Tines oster gjorde det godt i ost-VM.   Foto: Tine

Nyheter

Osteprodusenter fra hele verden sender her sine aller beste produkter for å bli vurdert av profesjonelle ostedommere og oster fra Norge hevder seg helt i toppen, opplyser Tine i en pressemelding.

Fra Tine og OsteCompagniet deltok 22 oster, der 7 av dem tok medalje.

Gangstad Gårdsysteri, Tine og Lega Gardsysteri hadde én ost hver blant de 84 ostene som ble kåret til toppkvalitetskategorien supergull. Tine oppnådde supergull for osten Jarlsberg Vellagret 5 år og Lega Gardsysteri og Bakeri på Øyfjell i Vinje kommune i Telemark for osten Stavsfjell. Gangstad Gårdsysteri tok supergull med blåmuggosten Nidelven Blå.

– Det er fantastisk at tre norske oster hevder seg helt i toppen. Dette viser hvilken kvalitet det er på norsk ost, sier May-Liss Røsberg Heggland som er produktutvikler og ostedommer i Tine.

Nina Nørve, daglig leder i OsteCompagniet som jobber med Tines spesialoster er også stolt av prestasjonen til de norske ostene.

– Vi vet vi møter sterke konkurrenter. Samtidig har vi hatt stor tro på at våre oster ville gjøre det bra og den bekreftelsen får vi her. Norge har virkelig utviklet seg til å bli en ostenasjon, og vi opplever sterk økning blant forbrukere som ønsker å lære mer om ost. Med dette VM og anerkjennelsen til de norske ostene vil nok osteinteressen styrkes ytterligere, sier Nørve.

Medaljer til Tine og OsteCompagniet:

l Supergull til Jarlsberg Special Reserve 5 år

l Gull til Ekte Geitost fra Storsteinnes

l Sølv til Chevre med Ramsløk fra Haukeli

l Sølv til Ridderost fra Tresfjord

l Sølv til Selbu Blå fra Selbu

l Sølv til Brie med Pepper fra Dovre