Nyhetene vi aldri glemmer

Vi har snakket med åtte personer i ulik alder om hvilke hendelser de husker best, og spurt en hjerneforsker: Hvordan virker egentlig hukommelsen?

Noen nyheter brenner seg fast i hukommelsen: Vi har snakket med åtte personer, som husker alt fra månelandingen til terrorangrepet i USA. Hjerneforsker Asta Håberg forklarer hvorfor vi husker noen hendelser bedre enn andre.  Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

Nyheter

Oddlaug Kristine Moen, Født 16.04.1930: – Det har vært mange historiske hendelser de åra jeg har levd. Blant annet var det fole spesielt da John F. Kennedy ble skutt.  Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

 

– Jeg følger med på nyhetene hver dag, både Romsdals Budstikke, Nationen og noen kristelige blad. Jeg var ti år da krigen brøt ut, og husker godt da Molde ble bombet, og det kom fullt av folk vandrende forbi på veien i Malmefjorden, de måtte finne husvære.