Voldtektssak mot tidligere Molde-spiller utsatt igjen

Ankesaken mot en tidligere Molde-spiller som er tiltalt for sovevoldtekt, er utsatt for tredje gang. Ny beramming skjer først når mannen er pågrepet.

UTSATT: Saken mot en tidligere Molde-spiller skulle etter planen opp for Frostating lagmannsrett 1. oktober. Statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim sier at den nå er utsatt for tredje gang.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Det opplyser Nettavisen. Ankesaken skulle etter planen startet opp 1. oktober i Frostating lagmannsrett. Utsettelsen er den tredje på rad.

Mannen er internasjonalt etterlyst og begjært utlevert av norske myndigheter.


Aktor kontakter Saudi-Arabia for å stevne voldtektstiltalt fotballspiller til ny anke

Får ikke tak i tiltalt spiller

1. oktober er tredje forsøk på anke i saka om en tidligere MFK-spiller tiltalt for voldtekt. Statsadvokaten prøver nå å få kontakt med tiltalte via hans klubb i Saudi-Arabia, siden andre forsøk ikke har ført fram.

 

Fotballspilleren kan arresteres ved hver grensepassering i Europa

Så lenge fotballspilleren tiltalt for voldtekt ikke møter i retten, vil han være etterlyst på ubestemt tid, til aktor eventuelt trekker tiltalen. – Og det har jeg ikke tenkt å gjøre med det første, sier hun.


Statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim sier til Nettavisen at det blir ingen ny beramming før mannen er pågrepet.

– Dette er ikke bra i det hele tatt. Det er en forferdelig belastning for den fornærmede kvinnen, sier Nordheim.

Mannen er tiltalt for en sovevoldtekt. Han ble frikjent i Romsdal tingrett i august i fjor, men ble dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning. Påtalemyndigheten anket frifinnelsen.

Den tidligere Molde-spilleren spiller nå fotball i et ikke-europeisk land som Norge ikke har utleveringsavtale med. Senest lørdag var han i aksjon i en kamp.


Tiltalt fotballspiller møtte ikke - anken utsatt enda en gang

Den fornærmede kvinna fortviler over et liv på vent

– Jeg blir stående på stedet hvil uten å få noen konklusjon. Samtidig har jeg sittet og sett på hvordan folk rundt tiltalte – hvordan alt blir tilrettelagt for ham. Jeg føler at jeg tar straffa for noe han skulle kjent på.

 

Fotballspillersaka:

Dette sa nøkkelvitnet om hva som skjedde på nachspielet

En fotballspiller-kollega av tiltalte, forklarte torsdag i retten hva som skjedde på nachspielet der ei sovende kvinne ble voldtatt, ifølge tiltalen.