Stanset med 2,8 tonn overvekt

En utenlandsk lastebil hadde flere feil og mangler da den ble stoppet i kontroll i Ålesund.
Nyheter

ÅLESUND (Smp): Kontrollen skjedde mandag, men nå opplyser Statens vegvesen at lastebilen manglet hjul på hengeren, fartsskriver, bombrikke, løyve for transport – og at den hadde en overvekt på 2,8 tonn.

– Trolig mangler den også forsikring, skriver Vegvesenet på sine Facebook-sider.

– Lastebilen kjørte med ugyldige polske kjennemerker, etter å ha blitt avregistrert i Polen i 2013 på grunn av dårlig teknisk stand. Den ble deretter eksportert til et annet land, og dette har gjort det vanskelig å finne ut av eierforholdet, heter det videre.

Nå har imidlertid kontrollørene og krimseksjonen fått avslørt hvem som eier transporten. Det er nå gitt et overlastgebyr på 11.000 kroner, og et gebyr på 16.000 for manglende bombrikke.

Denne saka ble først publisert av Sunnmørsposten.