Romsdals Budstikke klar med egen sportspodkast

– Skal være enkel og lettbeint

Fra og med denne uka produserer Romsdals Budstikke en egen sportspodkast. Første episode er allerede klar.

KLAR MED FØRSTE EPISODE: Podkasten RB-sporten er nå tilgjengelig. Et knippe medarbeidere i Romsdals Budstikke bidrar i første episode. F.v.: Sportsleder Trond Hustad, journalist og tidligere MFK-keeper Knut Lillebakk, redaktør Ole Bjørner Loe Welde, produsent Hanne Fleischer og journalist Pernille Huseby.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

RB-sporten er navnet på den nye podkasten. Første episode ble spilt inn mandag.

– Vi er en prosjektgruppe som har jobbet litt med dette over tid. Tidligere i sommer gjorde vi en test-episode for å se om dette kunne fungere. Vi ble såpass fornøyde at vi bestemte oss for at vi ville kjøre i gang så snart alle var tilbake fra sommerferie, sier Hanne Fleischer, som er produsent.

Romsdals Budstikkes ansvarlige redaktør, Ole Bjørner Loe Welde, styrer ordet med et panel og ulike gjester fra mediehuset. Journalist og tidligere MFK-keeper Knut Lillebakk, og journalist og MFK-supporter Pernille Huseby vil være faste medlemmer. I første episode er sportsleder Trond Hustad gjest. Martin Brøste kommer også til å bli med framover.

Molde – Tromsø

– I denne første episoden snakker vi om Moldes seier mot Tromsø, og mimrer litt om tidligere kamper som er spilt i uvær. Vi diskuterer også gullkampen i Eliteserien – og om Andreas Linde bør få tilbake keeperplassen når han nå er tilbake fra skade, forteller Trond Hustad.

– Redaktøren vår er heldigvis litt over gjennomsnittet interessert i fotball. Det kan bli ulike tema fra sportens verden, men i første omgang blir dette en ukentlig podkast i etterkant av MFKs eliteseriekamper, sier han.

Flere plattformer

RB-sporten er allerede tilgjengelig på SoundCloud, Acast og Spotify, opplyser Fleischer. Den er også ventet å komme ut på iTunes innen kort tid. Det skal også lenkes til podkasten på Rbnett.

– Ved å gå inn på Spotify, SoundCloud og Acast, kan de som er interessert bare skrive inn «RB-sporten», lytte til første episode og abonnere, slik at framtidige episoder kan lastes ned der de selv ønsker å få dem. Det er gratis å abonnere på RB-sporten, sier Fleischer.

Ivrige lyttere

– Hva er bakgrunnen for denne satsingen?

– Vi vil gjøre dette som en del av den framtida mediehuset skal gå inn i. Både Ole Bjørner og jeg har vel tenkt på podkast lenge – vi er begge ivrige podkastlyttere. Og RB sitter med en kompetanse på lyd gjennom 1FM – det er derfor naturlig at vi får testet ut dette mediet, sier hun.

– Hvor ofte vil det komme nye episoder?

– Det blir i hvert fall ukentlig nå i fotballsesongen.

– Men blir det kun fotball her?

– Ikke nødvendigvis. Vi kaller podkasten for RB-sporten for at vi skal ha mulighet til å snakke om mer enn bare MFK. Vi vil se hva dette produktet kan bli over tid, vi vil holde mulighetene åpne for det er mye annen sport enn bare MFK i dette området. Men akkurat nå i serieinnspurten så blir det MFK.

Lettbeint

– Hver episode blir på mellom 20 og 30 minutt. Dette skal være en enkel, lettbeint sportspodkast. Det er foreløpig ikke planlagt inn noen eksterne gjester, men det vil kunne bli muligheter for dette etterhvert. Vi har den grunnleggende kunnskapen i mediehuset, så det er greit å starte her. Men som med MFK, så har også vi muligheter for innbyttere, sier Fleischer.

Her er lenkene til podkasten RB-sporten:

Pippa: https://shows.pippa.io/rb-sporten

Acast: https://play.acast.com/s/rb-sporten

SoundCloud: https://soundcloud.com/user-997036955/rb-sporten