Veslemannens fall har nådd New York

«A mountain top called «Little Man» falls in Norway, and residents weep», skrev The New York Times lørdag.
Nyheter

Da Veslemannen endelig bestemte seg for å rase torsdag kveld, kunne rystelsene måles i Bergen og Trondheim. Rystelsene nådde kanskje ikke USA og New York, men det gjorde nyheten. Lørdag publiserte The New York Times en artikkel om begivenheten, under tittelen «A mountain called «Little Man» falls in Norway, and residents weep.» (En fjelltopp kalt «Veslemannen» faller i Norge, og innbyggerne gråter.)

Artikkelen tar for seg hele Veslemannen-historien fra 2014 og fram til rasdagen.

New York Times tar også for seg den enorme gleden både innbyggerne under fjellet og Rauma-ordfører, Lars Olav Hustad, følte denne dagen.

–Jeg gråt på riksdekkende tv. Det var veldig følelsesladd. Mr.Hustad sa at han skulle åpne sin beste flaske med italiensk vin og feire med middag sammen med kona denne kvelden, skriver avisa.

The Times skriver også om mediedekninga av Veslemannen.

– De siste fem årene har media live-streamet video fra fjellsida, og har fanget dagesvis av video uten ras. Til og med for en nasjon kjent for «sakte-tv» med timesvis av uavbrutte tv-sendinger om laksefikse, strikking og reinsanking, ble 16 falske alarmer om raset til slutt kjedelig. Da statseide NRK, sendte ut sitt 16. nyhetsvarsel, og fortalte at store deler av Veslemannen endelig hadde falt, måtte de legge til «Nei, vi tuller ikke.»