Solberg: – Dette har vært en krevende situasjon - aller mest for de berørte innbyggerne

Statsministeren ønsker også å berømme den lokale beredskapen i Rauma og de evakuerte innbyggerne.

MØTTE BEBOERNE: Erna Solberg besøkte Veslemannen og beboerne under fjellpartiet i fjor vår.   Foto: NTB/Scanpix

Nyheter

Det skapte stor oppsikt da Veslemannen endelig bestemte seg for å rase torsdag kveld. Mange har uttrykt både glede og lettelse, spesielt på de evakuertes vegne. Det samme gjelder statsminister Erna Solberg.

– Jeg tror vi alle er lettet over at hovedskredet i Romsdal endelig gikk uten at folk eller hus kom til skade. Jeg håper at fjellet roer seg slik at livet kommer tilbake til en vanlig rytme, skriver statsministeren i en uttalelse fra SMK fredag ettermiddag.

Hun ønsker også å berømme den lokale beredskapen i Rauma og de evakuerte innbyggerne.

– Dette har vært en krevende situasjon - og aller mest for de berørte innbyggerne. Det var inntrykket jeg fikk under mitt besøk i fjor vår. Jeg er imponert over hvordan de har håndtert situasjonen med usikkerhet og evakueringer.