Rødt farenivå for Veslemannen – evakuering i gang

Farenivået ble fredag ettermiddag hevet til rødt for Veslemannen

Politimester har besluttet evakuering, samt ferdsel og oppholdsforbud i området med virkning fra kl 18.00.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Nyheter

Farenivået for Veslemannen ble den 28. august hevet til oransje på bakgrunn av relativt store bevegelser, og varsel om nedbør. Det har ikke kommet store mengder nedbør hittil, men bevegelsene er likevel store. Nå øker bevegelsene både i midtre og nedre deler. Hastighetene har nå økt til rundt 14 cm/døgn i øvre del av fjellpartiet, 18 cm/døgn i midtre del og rundt 8 cm/døgn i nedre del. På bakgrunn av de økende hastighetene hever NVE farenivået til rødt. Det er varslet mer nedbør i natt og i morgen.

Politimester har besluttet evakuering, samt ferdsel og oppholdsforbud i området med virkning fra kl 18.00.