Røkkes heftige forskningsyacht er sjøsatt

Lørdag ble skroget til «Rev Ocean» sjøsatt ved verftet i Romania.

Se den første videoen av Røkkes nye forskningsyacht på vannet.

Nyheter

Forskningsskipet «Rev Ocean» har vært under bygging ved Vard-verftet i Tulcea i Romania de siste 18 månedene. Lørdag ble fartøyet sjøsatt, melder selskapet. I en video lagt ut på youtube.com ser vi de første bildene av det enorme skipet på vannet.

Kjell Inge Røkke har sagt han vil bruke minst 4,2 milliarder kroner på prosjektet. Dette er midler som kommer av Røkkes egen lomme. Den 183 meter lange yachten blir verdens største forskningsskip og skal ha topp moderne utstyr.

– All profitt som kommer fra båten skal reinvesteres i arbeidsprogrammet for et sunner hav, heter det fra Rev Ocean.


Skal levere til Røkke-skip

Saunesmarka-basert selskap med solid ordreinngang.


– I dag er en spesielt spennende dag. Vårt moderne forskningsskip har oppnådd en stor milepæl og vi er nå et skritt nærmere å realisere vår visjon om å beskytte havet. Vi ser med stor forventning frem til REV Ocean sin reise til Norge og se neste fase av fremgang mot våre ambisjoner om å utvikle havløsninger, sier Nina Jensen, administrerende direktør i REV Ocean ifølge Skipsrevyen.

De neste ukene skap skipet bli tauet nedover Donau-elven før det kommer til Svartehavet. Deretter passerer det Bosporus-stredet i Istanbul, gjennom Middelhavet, rundt Gibraltarstredet og ankommer tilslutt VARD Brattvåg i Norge. «Seilasen» er beregnet til å ta rundt 30 til 35 dager, melder Sysla.


Erik Solheim skal jobbe for Kjell Inge Røkke

Tidligere klimatopp i FN og eksleder i SV Erik Solheim (64) skal jobbe med den globale plastkrisen på oppdrag fra Kjell Inge Røkke (60).


VARD Brattvåg skal utruste skipet med teknisk utstyr, forskningsstasjoner, og mye spennende verktøy som forskere vil benytte seg av. Blant annet skal båten inneholde trål, sonar, laboratorier og auditorium.

Utrustningen vil ta rundt åtte måneder, og den siste jobben på båten skal foregå i Tyskland før den etter planen skal være ferdig i første kvartal av 2021.


Røkkes skyskraper blir Nordens høyeste - og naboene raser

Skyskraperen Det store blå skal huse Verdenshavets hovedkontor, og vil med sine 200 meter ruve på Fornebu. Naboene raser mot rikinger som tar seg til rette.