Kyrre Bjørdal Sæther til Molde Ap: – Ha ryggrad nok til å hoppe ned fra Høyres fang

– Det sitter langt inne å gå ut med dette, men jeg gjør det fordi jeg ønsker det beste for partiet på sikt, sier det tidligere Ap-medlemmet.

HAR FÅTT NOK: – Jeg har fremdeles hjerte for Ap, men mener partiet har tatt noen veldig drålige valg. Utstpillet mitt er som privatperson, ikke fra veg-gruppa, påpeker Kyrre Bjørdal Sæther. – Men det jeg sier om Ap, tror jeg mange i Molde tenker allerede.   Foto: Kjell Langmyren

Nyheter

I et leserbrev i lørdagens avis kalt «Molde Arbeiderparti – politisk identitetsløs i bytte mot å få sitte øverst ved Torgeir Dahls bord» kommer Kyrre Bjørdal Sæther med knallhard kritikk mot Molde Arbeiderpartis samarbeid med Høyre de siste fire åra.

Rett etter valget i september 2015 inngikk ledelsen i Molde Ap en historisk samarbeidsavtale med Høyre, V og KrF, som ble kritisert av mange øvrige partimedlemmer i Ap.

Oppfordrer til Ap-flukt

Som en av initiativtakerne til Facebook-gruppa «Ikke ødelegg Fannestranda – Nei til firefelts vei i Molde» har tidligere Ap-medlem Bjørdal Sæther oppfordret til å stemme på andre partier enn Molde Ap nå.

Det er planleggingen av E39 fra Bolsønes til Kviltorp, et vedtak som kommunestyret gjorde i september 2017, som har vekket engasjementet spesielt.

– I forbindelse med denne saka er jeg skuffet og overrasket over Molde Aps fravær i debatten som nå engasjerer svært mange moldensere, sier Bjørdal Sæther til Romsdals Budstikke.

Han mener det er en gyllen mulighet for Ap til å ta et aktivt standpunkt igjen – uten Høyre – og be om en bedre utredning av alternative løsninger.


Opposisjonen samler seg om forslag for Fannestranda

Alle opposisjonspartiene i Nye Molde støtter høringsforslag for å slippe ny firefelts veg langs Fannestranda.

 

Med «nådeløst» leserbrev

At faren hans er Ap-veteran Frank Ove Sæther, kommunestyremedlem i Molde og 4.-kandidat til valget, gjør det noe mer krevende å gå ut så skarpt, erkjenner 39-åringen.

Sjøl meldte han seg ut av Molde Ap høsten 2017, men holder fast på at han fortsatt har «hjerte for» partiet.

– Vi snakker ofte politikk og jeg kan være både kritisk og spørrende til hva som skjer i partiet og i kommunestyret, men kanskje ikke så «nådeløs» som i leserbrevet nå. Hans reaksjon på at jeg ønsker et sterkere og tydeligere Molde Ap, både i saka rundt Fannestranda, men også ellers, er jeg ikke så bekymret for, sier han.

– Jeg er mer bekymret for at andre med tilknytning til partiet vil ta det ille opp og ikke se det for det det egentlig er: en velmenende, men kritisk røst som sier det jeg tror mange potensielle Ap-velgere tenker nå: Hvor er Molde Ap blitt av og hvorfor skal jeg vurdere å gi min stemme til dem?


Rykhus: – Ap har tatt et sjølstendig faglig standpunkt i saka om innfartsvegen

– Det har ingen hensikt å mene noe annet enn Høyre i denne saka bare for å markere en forskjell mellom partiene, sier Ap-topp Sidsel Rykhus.