Fylkesordfører Jon Aasen åpner for å se på skoletilbudet til jentene en gang til

Nytt håp for Camilla?

Husker du 16 år gamle Camilla som fikk nei på ønsket om å fortsette å gå på Tøndergård skole, der de hadde utviklet et eget språk for henne? Nå åpner fylkesordfører Jon Aasen (Ap) for å se på saka på nytt.

Nytt håp tennes: – Vi har gjennom denne saka følt oss som en brikke i et spill. De (politikerne) umenneskeliggjør Camilla, sa faren Rolf Erik Myren da han og Camillas mor Therese Vågen fikk avslag på klagen om at Camilla måtte få fortsette ved spesialskolen Tøndergård. 26. august har fylkespolitikerne mulighet til å gjøre en ny vurdering av hva som vil være det beste skoletilbudet for Camilla. 

Nyheter

Camilla er ei spesiell jente. 16-åringen har et syndrom som kalles Retts syndrom, og gjør at hun ikke kan bruke vanlig språk for å kommunisere med omverden. I vår søkte Camilla sammen med andre ungdommer på skoleplass i den videregående skolen. Camilla og foreldrene Therese Vågen og Rolf Erik Myren ønsket at Camilla skulle få fortsette opplæringa ved Tøndergård skole og ressurssenter i Molde, der hun har gått ungdomsskolen.