Kvinne falt 80-100 meter fra Romsdalshorn

En norsk kvinne har blitt hentet ut og fløyet til St. Olavs etter en fallulykke.
Nyheter

Torsdag ettermiddag falt ei kvinne i 40-årene fra Romsdalshorn. Politiet opplyste først at kvinna falt mellom 50 og 60 meter, men overfor NRK oppjusterer innsatsleder Vebjørn Bale tallet til mellom 80 og 100 meter.

Operasjonsleder Roar Fylling opplyser til Åndalsnes Avis at de har fått melding fra et vitne som skal ha sett en person falle.

– En sykepleier er satt ned og vil ta seg frem til kvinnen, utdyper Fylling til Romsdals Budstikke.

Han sier til Åndalsnes Avis at pasienten er ved bevissthet.

– Kvinnen ligger imidlertid i ulendt terreng, så det er vanskelig for helikopteret å lande, sier Fylling til NTB.

Ifølge NTB er kvinnen i 40-årene.

Klokken 13.07 opplyser operasjonslederen at jobben med å få kvinnen ut har startet.

– Operasjonen med å heise henne ut foregår nå. Hun har vært ved bevissthet og tilsnakkende sier Fylling til Romsdals Budstikke.

Klokken 13.27 opplyser politiet på Twitter at en norsk kvinne er hentet ut av fjellet og fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim. De er i kontakt med personer i turfølget.

– Vi har en patrulje der og vi håper å få litt mer informasjon, men det tar litt tid. De er oppe i fjellet og skal ned til patruljen, sier Fylling.

Ifølge Åndalsnes Avis gikk kvinnen feil og skled før hun falt nedover.

– Hun var ved bevissthet og forteller at hun og sin mannlige turvenn egentlig hadde planlagt å gå opp på Vengetindene. De forteller at de mistet stien og gikk feil veg. Så skal kvinna ha mistet fotfestet og falt 100 meter nedover fjellet. Hun hadde på seg hjelm, men pådro seg skader som gjorde at Luftambulansen valgte å fly henne direkte til St. Olavs hospital, forteller lensmann for Vestnes og Rauma Vebjørn Bale til avisa.

Avisa skriver videre at fallet skjedde på veg opp Normalvegen på Romsdalshorn, som de beskriver som «den letteste vegen til toppen på fjellet».