Kvinne i 70-åra livstruende skadd i voldshendelse ved Sjøholt

Politiet har siktet en mann for grov kroppsskade mot to personer. En eldre kvinne er livstruende skadd.

Pressebrief med Arnt-Erik Oust på politihuset i Ålesund søndag kveld. Politiet har pågrepet en mann etter en alvorlig voldssak i Ørskog kommune i Møre og Romsdal. En person skal være kritisk skadd, mens en annen har fått mindre skader.   Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

En person skal være kritisk skadd, mens en annen har fått mindre skader i det politiet beskriver som en alvorlig voldssaki Ørskog kommune i Møre og Romsdal. En mann er pågrepet i forbindelse med saken.   Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ålesund 20190804. Pressebrief med Arnt-Erik Oust på politihuset i Ålesund søndag kveld. Politiet har pågrepet en mann etter en alvorlig voldssak i Ørskog kommune i Møre og Romsdal. En person skal være kritisk skadd, mens en annen har fått mindre skader. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix 

Nyheter

To personer i 70-årene er skadd etter det politiet betegner som en alvorlig voldshendelse i Ørskog kommune i Møre og Romsdal søndag.

Ifølge Sunnmørsposten er de to fornærmede et ektepar.

Politiadvokat Arnt-Erik Oust opplyser at personen i 30-årene er siktet for grov kroppsskade.

– Det er ikke beslaglagt noe våpen i forbindelse med hendelsen, men vi har ikke kartlagt hele hendelsesforløpet. De involverte har ikke vært til avhør, og teknikere jobber på stedet, sier han til NTB.

Den siktede ringte selv til politiet og forklarte hva han hadde gjort. Oust sier at politiet pågrep mannen på udramatisk vis rundt to kilometer fra boligen der voldshendelsen skjedde.

Politiet bekrefter at de involverte har en familierelasjon til hverandre.

Livstruende skadd

En av de fornærmede er kritisk skadd og ble hentet i luftambulanse og fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim.

Den andre fornærmede er til behandling i Ålesund, men betraktelig mindre skadd.

Oust opplyser at det er en familiær relasjon mellom de involverte.

Sunnmørsposten skriver at de to fornærmede skal være et eldre ektepar i 70-årene som bor alene i boligen der voldshendelsen skal ha funnet sted. De involverte partene har en familierelasjon. Mannen som er siktet bor ikke i boligen, men holder til på Sunnmøre.

Mannen som er siktet for å ha påført det eldre ekteparet grov kroppskade skal selv ha ringt inn til politiet og bedt om ambulanse. Han ble pågrepet et stykke unna bopelen uten dramatikk, etter å ha gått to kilometer i retning Ålesund, skriver Sunnmørsposten.

Kriseteam

Kommunens kriseteam er også på plass, ifølge ordfører Knut Helge Harstad, skriver Sunnmørsposten.

Luftambulansen landet på E39 ved Apalset og veien ble midlertidig stengt, men etterhvert åpnet igjen.

«Det foregår nå undersøkelser ved boligen der hendelsen fant sted. Politiet har satt på alt disponibelt personell for den innledende tekniske og taktiske etterforskningen i ettermiddag og kveld,» skriver politiet i en pressemelding søndag kveld.