Kritisk skadd person fraktet bort i luftambulanse

Ørskog: Gjerningsmann pågrepet etter alvorlig voldssak

Politiet har pågrepet en gjerningsperson etter en voldssak i Ørskog der en en kritisk skadd.

Ambulansehelikopter på Apalset i Ørskog etter en alvorlig voldshendelse. En person ble alvorlig skadd, og ble fraktet bort med luftambulansen.   Foto: Bjørn Steinar Skarbø

Nyheter

(Smp.no) Det melder politiet søndag like før klokka 14.00. Luftambulanse var da på veg til Apalset i Ørskog, like ved E39.

– Vi har hatt en alvorlig voldssak på Apalset. Vi har pågrepet en gjerningsperson og har to fornærmede. Den ene fornærmede er kritisk skadd, den andre ikke alvorlig skadd, sier operasjonsleder Erik Mikalsen i Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten klokka 14.20.

Hendelsen har skjedd inne i et hus. Klokka 14.55 har ambulansehelikopteret fraktet bort den eine skadde. Den andre skadde er fraktet bort i ambulanse.

Gjerningsmannen, en norsk voksen mann, er sendt til Ålesund, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Martin Kristiansen, til Sunnmørsposten.

Han ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom de to skadde og gjerningsmannen, heller ikke kjønn på den alvorlig skadde, annet enn at det er en voksen person.

Denne saka ble først publisert i Sunnmørsposten.

Vil ikke kommentere våpen

Politiet har ingen grunn til å tro ta det er flere gjerningspersoner. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.23, og klokka 13.42 hadde de kontroll på gjerningsmannen.

– Er det brukt våpen?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier operasjonsleder Erik Mikalsen ved politiet.

Kriseteam på stedet

Kommunens kriseteam er på plass, opplyser ordfører Knut Helge Harstad til Sunnmørsposten.

– Vi skal ta oss av de pårørende, sier han.

Denne saka ble først publisert i Sunnmørsposten.