Politiet: Gjør nytt forsøk på uthenting tidligst fredag

Planlegger nytt forsøk på å hente ut de omkomne tsjekkiske klatrerne fra Trollveggen.

FORBEREDER NYTT FORSØK: De to omkomne klatrerne vil tidligst bli hentet ut fredag. Her er det medlemmer Romsdal Fjellredningsgruppe som klargjør utstyr.  Foto: Ottar Rydjord

Nyheter

Politiet melder torsdag formiddag at de vil gjøre et nytt forsøk på å hente ut de to omkomne klatrerne ved Trollveggen. En mulig iverksettelse skjer tidligst fredag 2. august.

Politiet presiserer at flyforbudet i Trollveggen gjelder fortsatt. De vil ikke at noen skal sende opp droner til området.


De omkomne klatrerne ved Trollveggen blir foreløpig ikke hentet ut

Redningsmannskaper avbrøt tirsdag kveld forsøket på å hente ut to omkomne tsjekkiske klatrere ved Trollveggen. Det er foreløpig ikke planlagt nye forsøk.


Dette skriver politiet i sin oppdatering torsdag formiddag:

«Torsdag 1. august vil gå med til ny gjennomgang av planene som foreligger. Dette skjer med bakgrunn i at det nå er nye helikoptermannskap som skal inn i oppdraget, og ut fra at forholdene i fjellet stadig er i endring. Uthenting av de to omkomne er et særdeles krevende oppdrag. Planlegging har foregått kontinuerlig. Når det nå vurderes mulighet for nye forsøk står igjen sikkerhet for redningsmannskapene først og fremst. Aksjonen ledes av lokal redningssentral ved Møre og Romsdal politidistrikt.

Uthenting av de omkomne fjellklatrerne fra fjellområdet ved Trollveggen ble avbrutt tirsdag 30. juli klokken 21.20. Da hadde redningshelikopter (330 skvadronen) og Romsdal Fjellredningsgruppe utført flere forsøk på å få de omkomne ut fra fjellet. Avbruddet tirsdag skyldtes flere forhold som vær og vind i tillegg til utfordringer med selve oppdraget.

Romsdal Fjellredningsgruppe ble på ettermiddagen tirsdag flydd inn til en sikker sone for helikopter ved Trollveggen. De hadde tatt seg frem derfra til de omkomne rundt klokka 18.30. Klatrelaget trakk ut fra området så snart deres oppdrag var utført rundt klokka 20.00. Etter planen skulle de to omkomne deretter bli løftet ut med lang line av redningshelikopteret. Det er denne delen av det pågående arbeidet som er avbrutt.»