Tre personer har gått seg fast i bratt terreng i fjellet på Sunnmøre

Klokka 20.30 var de tre personene som satt fast i en fjellside i Ørsta, trygt løftet ut av området av personell i redningshelikopteret.
Nyheter

(Smp) Politiet i Møre og Romsdal melder om en redningsaksjon torsdag 17.14 etter at tre personer har gått seg fast i bratt terreng på fjellet Skarrabben som ligger på kommunegrensa mellom Ørsta og Sykkylven.

– Hovedredningssentralen er informert og redningshelikopter rekvirert fra Florø. Det er fint vær og personene sitter trygt. Ingen er skadet, skriver politiet.

Det var turgåerne som selv meldte fra til politiet.

– Vi fikk telefon klokka 16.56 om at de hadde gått seg opp i et veldig bratt terreng og de kommer seg verken opp, ned eller sidelengs på en trygg måte. De har fått beskjed om å bli sittende der de er og ikke utfordre terrenget, sier operasjonsleder Per Åge Ferstad i politiet i Møre og Romsdal.

– Hovedredningssentralen blei kontakta, og vi har fått nøyaktig posisjon på personene. Utifra terrenget blei det beslutta å sende redningshelikopter for å heise dem ut. Ingen av dem er skada, og de sitter trygt nå, men det vil være farlig for dem å bevege seg ytterligere, sier Ferstad.

De sitter rundt 50-100 meter under toppen av det 1459 meter høge fjellet, i svært bratt terreng.

Ifølge politiet vil redningshelikopteret være på plass i det aktuelle området klokka 17.50.

– Dette skal gå fint, sier operasjonslederen.

Like før klokka 19 er siste nytt fra Hovedredningssentralen at redninghelikopteret har heist ned en redningsmann, som skal sette opp en standplass slik at de kan foreta en sikker utheising av personene, som står litt vanskelig til.

Helikopteret avventer i dalen fram til dette er klart.

Klokka 2031 fikk politiet melding fra Hovedredningssentralen om at de tre var løftet trygt ut av området av personalet på helikopteret.

Denne saka ble ført publisert av Sunnmørsposten.