Jenta bekreftet omkommet

Den 12 år gamle jenta som ble hentet opp av Inntaksdammen torsdag kveld, døde på Oslo universitetssykehus søndag formiddag, melder politiet.

Flagget på halv stang på Sellanrå skole søndag  Foto: Olav Skjegstad

Nyheter

Jenta omkom som følge av skadene fra drukningsulykken. Politiet har ingen grunn til å tro at noe straffbart har skjedd. De ønsker ikke å kommentere saken videre.

Minnestund

Jenta var elev ved Sellanrå skole. Klokken 18.00 søndag kveld er det minnestud i aulaen på skolen.  Den blir ledet av påtroppende rektor Torill Hjertvik Lange og prest Magne Furuseth, som er leder av krisetemaet i Molde kommune.

– Vi har sendt ut melding om minnestunden til alle foresatte til elever i 1. til 7. klasse ved skolen. Om barna vil bli med, er opp til familiene å bestemme. Det kan også hende at noen av de største elevene møter opp uten at foreldrene er med, sier Torill Hjertvik Lange.

Den tragiske ulykken har gjort et sterkt inntrykk på alle. Minnestunden vil vare i to timer.

Melding om drukningsulykke

Politiet fikk torsdag klokka 18:32 melding om en drukningsulykke ved Inntaksdammen i Moldemarka. Ifølge politiadvokat ved Møre og Romsdal Politidistrikt, Anders Skorpen-Trøen, er de to jentene på 7 og 12 år søsken.

– Det ble fort avklart at det dreide seg om to jenter, hvor den yngste allerede var oppe av vannet da politiet ankom stedet 18:39. Hun er i god behold, informerte Skorpen-Trøen.

Stor redningsaksjon

Alle nødetater var til stede 18:40, og overflatereddere fra Molde brann- og redningstjeneste satte i gang søket etter den eldste jenta.

– Samtidig rykka dykkerteam fra Ålesund og helikopter fra St. Olavs hospital ut til ulykkesstedet. Begge ankom kort tid etter funnet av jenta klokka 19:08, forteller Skorpen-Trøen.

– Funnet nær vannkanten

Jenta ble funnet på bunn av vannet ca. 5 meter fra land rundt 36 minutt etter første varslingen. Skorpen-Trøen bekrefter at dårlig sikt og grums i vannet gjorde letearbeidet svært krevende.

– Vi vet ikke nøyaktig hvor mange minutt jenta til sammen var under vann. Ved ilandføring var hun bevisstløs og ambulanse iverksatte øyeblikkelig hjerte- og lungeredning. Klokka 19:20 ble hun fløyet til St. Olavs sammen med faren, sier Skorpen-Trøen.

Frivillige svært sentral

Skorpen-Trøen bekrefter at det var ungdommer som bada på motsatt side ved vannet som oppdaga og varsla politiet. Frivillige skal også ha vært svært involvert i å ha redda den yngste av søstrene opp av vannet.

– Frivillig har vært helt sentral i redningen, men vi må komme tilbake til detaljer ved et seinere tidspunkt av hensyn til involverte og den foreløpig uavklarte situasjonen.

– Kan ha falt i vannet

Politiet bekrefter at det ikke skal ha skjedd noe straffbart i saka, og at det kan se ut til at jentene har falt i vannet etter å ha oppholdt seg ved vannkanten.

– Klærne de hadde på seg tilsier ikke at de hadde planer om å bade da de falt ut i vannet. De har nok lekt i vannkanten, men vi har ikke nok detaljer til å fastslå noe sikkert, sier Skorpen Trøen.

Politi og kriseteam følger opp

Politiadvokaten bekrefter at alle involverte i redningsaksjonen, familie og andre involverte var med på debrief torsdag kveld, og vil bli fulgt opp videre av politiet. I tillegg er kriseteamet til Molde kommune i kontakt med pårørende og frivillig involvert i redningsarbeidet i drukningsulykka.

– Det er viktig at de involverte i ulykka nå får hjelp til å sette ord på de følelsene, opplevelsene og reaksjonene som kommer i og etter en sånn situasjon, forteller leder av Kriseteam for omsorgsberedskap, Magne Furuseth.