Fjordbuda Molde baserer seg i stor grad på cruiseturistene, holder også åpent når andre ikke gjør det

– Det ligger et troll i de fleste poser herfra

Minst 70 prosent av omsetningen i butikken Fjordboda gaver/tekstil legges igjen av cruise-turister. – Amerikanerne handler mest, både troll og kofter, sier butikksjef Merete Nesset.

troll, kofter – og postkort: Merete Nesset er butikkleder på Fjordbuda gaver/tekstil i Storgata, en butikk som i stor grad baserer seg på cruiseturismen. Vareutvalget er mildt sagt enormt. Alle foto: Eirik Heen 

Mange vil kanskje tro at dette er en butikk som kun holder åpent i sommerhalvåret, men vi baserer oss på helårsdrift.

Merete Nesset
Nyheter

MOLDE: Fjordbuda Molde er en del av en nasjonal kjede med over 20 «turistbutikker». Butikken har et bortimot ekstremt vareutvalg – alt fra troll, luer, kofter, t-skjorter og postkort til nøkkelringer, dunjakker, bøker, sokker, kjøleskapmagneter og reinsdyrskinn. Og driften går slett ikke verst, bedyrer butiksjef Merete Nesset, som forteller at det nå er to år siden man åpnet dørene.