Fem nye studieplasser tildelt Høgskolen i Molde

Satser på IKT

Etter revidert stadsbudsjett ble det avsatt 30 nye studieplasser til IKT-studie. Fem av disse blir tildelt Høgskolen i Molde.

IKT: Høgskolen i Molde får nye studieplasser. 

Nyheter

Molde: i 2019 foreslo regjeringa å øke bevilgningen til «muliggjørende og industrielle teknologier». I dag ble det vedtatt av kunnskapsdepartementet hvilke skoler som får de nye studieplassene.

Godt fornøyde

– Vi er godt fornøyde med at vi har blitt gitt disse studieplassene, forteller Gerd Marit Langøy, høgskoledirektør ved Høgskolen i Molde. Videre legger hun til:

– Fem plasser høres kanskje ikke så veldig mye ut, men hvis du tenker at vi får fem flere studenter over fire år er det til sammen 20 nye studenter.

Nytt studium fra i år

Høgskolen i Molde har tidligere bare tilbudt årsstudium i IT både på campus og nett, men fra og med høsten 2019 starter skolen med sitt første bachelor program i IKT.

– Vi lanserte bachelor programmet vårt nå i vår og vi setter pris på at kunnskapsdepartementet velger å gi oss disse plassene. Dette betyr jo at vi også får inn flere ressurser, forteller Langøy.

Svært populært studie

– Vi tar opp 30 studenter fra og med høsten av og vi ser at vi har 65 søkere som har valg vårt tilbud på førsteplass på samordna opptak, sier Langøy.

Høgskolen i Molde er den minste skolen som har fått tildelt de nye studieplassene av kunnskapsdepartementet. Fordelingen er slik, Universitetet i Agder og Universitet i Stavanger får 10 nye plasser hver mens Universitetet i Bergen og HiMolde får 5 hver.

Fullt utbygget betyr det at de fire institusjonene vil ha 120 nye studenter innen IKT-utdanningen, skriver Høgskolen i Molde i ei pressemelding.

Forskning og høgere utdanningsminister Iselin Nybø (V) sier i pressemeldinga:

– God IKT-kompetanse til arbeidslivet er viktig for framtidig konkurranseevne og innovasjon. Nå kommer det 30 studieplasser til og de går til institusjoner på Sør- og Vestlandet. De vil bidra til at privat og offentlig arbeidsliv i regionene får raskere og bedre tilgang på IKT-kompetanse.


Pål Farstad ny i styret i Molde, Bodil Palma Hollingsæter ny i Volda

Store utskiftinger i høgskolestyrene

Pål Farstad går inn i styret for Høgskolen i Molde. I Volda er Bodil Palma Hollingsæter oppnevnt.