NVE oppjusterer til rødt farenivå på Veslemannen

Politiet har evakuert ni personer etter at NVE oppjusterte farenivået til rødt for Veslemannen.

VESLEMANNEN: Farenivået er igjen hevet til rødt for Veslemannen. Foto:   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheter

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) oppjusterte sent søndag kveld farenivået på grunn av mye nedbør og store bevegelser. Det er Rauma kommune som har ansvaret for evakueringen.

– Fordi det er ferietid, er det vanskelig å si om antallet som bor der, også er antallet som blir evakuert. Det kan hende enkelte er på ferie, mens andre har besøk til Rauma, sier operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Farenivået for Veslemannen ble først hevet til gult 13. juni på grunn av økte bevegelser. Tidligere søndag ble farenivået hevet til oransje. I fjor ble området evakuert seks ganger etter rødt farevarsel for Veslemannen.

– For dem som bor her fast, har dette skjedd mange ganger, sier operasjonslederen.

Veslemannen er en relativt liten, men svært aktivt del av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. De årlige bevegelsene i Mannen – utenom Veslemannen – er noen få centimeter i året, mens den mest aktive delen av Veslemannen har beveget seg rundt 5 meter den siste måneden.

Veslemannen har et volum på 120.000–180.000 kubikkmeter, noe som utgjør rundt 1 prosent av det totale volumet av Mannen.