Toget har vært utkonkurrert av billige, østeuropeiske lastebiler. Nå snur godskundene.

– Toget blir ekspressveg

Godskundene stiller høgere krav til miljøvennlig transport. – Kundene våre ønsker å bruke toget når toget er konkurransedyktig. Godstoget blir ekspressvegen for gods ut og inn av fylket, mener Stein Arve Waagan i transportselskapet Freja.

Har trua på toget: – Toget kan være ekspressvegen for godstransport fra Møre og Romsdal ut i Europa, sier Stein Arve Waagan i selskapet Freja og Fred Hagen (t.v.) i selskapet PostNord.  Foto: RICHARD NERGAARD

Nyheter

ÅNDALSNES: Det er ikke bare en lokalsak for Rauma kommune å få godstogene til å gå igjen på Raumabanen. Frakt med jernbane angår hele Møre og Romsdal. Det understreker representantene for to av de store samlastfirmaene, Freja og PostNord.