Nye Molde kommune vil ha innspill fra innbyggerne

Arbeidet med den første, felles samfunnsplanen for nye Molde kommune har startet.

Vil lytte til folket: Prosjektleder for nye Molde kommune, Britt Rakvåg Roald, og prosjektleder for kommuneplanens samfunnsdel, Björn Gregull, gleder seg til å treffe mange engasjerte innbyggere under Eidsvågdagene, på Midsundfestivalen og på innflytterdagen. 

Nyheter

Der stiller de seg spørsmålene: Hvilke satsingsområder og overordna mål skal vi ha, og hvordan skal vi nå dem?

Samfunnsplanen blir nye Molde kommunes overordnede styringsdokument og skal vedtas høsten 2020.

– Vi legger opp til en bred prosess hvor innbyggere, politikere og ansatte i kommunen skal medvirke underveis. Det blir arrangert folkemøter, workshops og ulike samlinger. Det blir også satt ned arbeidsgrupper som skal arbeidet med utvalgte tema. Det opplyser Björn Gregull som er prosjektleder for arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel i en pressemelding

Allerede nå kan man komme med innspill inne på den nye kommunens nettsider.

Vil ha flere forslag til slagord

Der kan man for eksempel skrive hva man er fornøyd med, hva man vil endre på, eller hva du ville satset på. Blant annet ønsker de forslag til slagord for den nye kommunen og alt gjøres helt anonymt.

– Vi fikk noen forslag i forbindelse med kommunevåpen-prosessen. De tar vi med oss, men vi håper på mange flere forslag, sier prosjektlederen for samfunnsplanen.

Nye Molde kommune skal ha stands på flere arrangementer den nærmeste tiden. Der kan man snakke med representanter fra den nye kommunen, eller stille de spørsmål.

– Innimellom kan du også treffe oss på rådhusplassen! Vi flytter kontoret ut for å lytte til dine hva du mener om fremtidens Molde, opplyser Gregull som håper at mange vil ta seg tid til å bidra.

Nye Molde kommune vil ha stand på følgende steder: Eidsvågdagene (14. og 15. juni), på Midsundfestivalen (13. juli) og på innflytterdagen i Molde (7. september). Prosjektleder for nye Molde kommune, Britt Rakvåg Roald, blir å treffe alle dagene.