KRONIKK

Bompengeopprør og bunadsgerilja får partiene til å miste balansen

«Vi står midt oppi et demokratisk drama som bare for noen få måneder siden var ukjent for de fleste av oss»
Nyheter

Frank Sve skjelver. Siv Jensen skjelver. Bent Høie skjelver. Erna Solberg skjelver. Kandidatene til å bli ny fylkesordfører skjelver: Tove-Lise Torve, Anders Riise, Pål Farstad, Kristin Sørheim - ja, kanskje skjelver ikke Sørheim like mye, for hun har en voksende protestorganisasjon i ryggen. Fellestrekket for alle de nevnte er at de utfordres av to nye protestbevegelser: Bunadsgeriljaen og Bompengepartiet. Nå merker partiene trykket. Etablerte politiske parti klarer ikke å se for seg rekkevidden av at protestbevegelsene kan bli så sterke at de vipper både enkeltpolitikere og parti ut av maktposisjoner.