Bavaria overtar Brages

Bavaria Norge AS kjøper Brages Holding AS sine aksjer i Brages Bil AS og Brages Molde AS.

Bent Erik Heimen.   Foto: Olav Skjegstad

Nyheter

Brages Holding AS har inngått avtale med Bavaria Norge AS om salg av alle sine aksjer i Brages Bil AS i Ålesund og Brages Molde AS. Overtakelse er satt til 1. august 2019.

Brages Molde AS, som omfatter BMW sin virksomhet i Molde og Kristiansund, ble overtatt av Brages Holding AS i 2015. Brages Holding AS overtok selskapet fra nettopp Bavaria Norge AS, som nå kjøper tilbake Brages Molde AS, i tillegg til Brages Bil AS.

For Brages Molde AS er dette et «come-back» til det eierskapet som var da selskapet ble etablert i 2008  av Bavaria  og daglig leder og medeier Bent Erik Heimen.

– Å bli en del av et enda større selskap med lange røtter og tradisjoner vil helt sikkert styrke vår posisjon og bidra til at vi kan fortsette å utvikle vårt kundefokus, sier Bent Erik Heimen,

– Den daglige driften og personalet vil fortsette som tidligere, så på kort sikt vil dette ikke innebære store endringer, sier Heimen, som vil fortsette som medaksjonær i Brages Molde AS. Heimen mener eierskiftet vil ha positiv betydning på lengre sikt.

– Vi ser utelukkende positivt på dette eierskiftet, sier Heimen.

Selskapene vil drive under navnene Brages Bil AS og Brages Molde AS ut august 2019, og vil deretter endre navn til Bavaria Ålesund AS og Bavaria Molde AS.

Brages-gruppen har drevet med forhandler- og servicevirksomhet av BMW i Ålesund siden 2002 gjennom selskapet Brages Bilforretning AS. I 2015 ble også merkevaren Mini innlemmet i porteføljen.

 – Konkurransen i bilbransjen er hardere enn noen gang, og vi ser at stadig effektivisering og stordriftsfordeler er kritisk. En måte å oppnå dette på er gjennom konsolidering av distribusjonsnettet, noe BMW har vært tydelige på, sier konsernleder i Brages Holding, Espen Digernes.

– Vi opplever Bavaria som en profesjonell og dyktig aktør, med lang og tung erfaring som BMW og Mini-forhandler, og den beste kandidat til å overta det vi påbegynte i 2002. Dersom en slik konsolidering kan bidra til at Brages Bil AS og Brages Molde AS styrker sin posisjon som leverandør til kundene og som arbeidsplass for de ansatte, så er det av avgjørende betydning, fortsetter Digernes.