Burne-merker på Atlanterhavsvegen skaper problem for filminnspilling

Atlanterhavsvegen full av merker etter burning - strek i regninga for filmproduksjon.
Nyheter

I forbindelse med det store BMW-treffet i Fræna i helga, ble det burnet på Atlanterhavsvegen. Resultatet ble lange strekk med svarte merker etter svidde bildekk, som nå skaper problemer for filminnspillingen i området, skriver Dagbladet.

YouTube-klipp som er lagt ut fra BMW-kolonnen som kjørte strekninga, kan en tydelig se bburne-merker.

Får det ikke vekk

Dekkmerkene er en stor strek i regninga for den internasjonale Hollywood-produksjonen i området.

– Vi har ikke annet valg enn å filme, sier linjeprodusent Per Henry Borch i produksjonsselskapet True North til Dagbladet.


Får stenge Atlanterhavsvegen for opptak til storfilm

Svidd gummi, helikopter og stuntmenn

Stuntscener, helikopterflyging og kjøring i ulovlige hastigheter. Det lukter svidd gummi, action og kostbar storproduksjon av filmen som skal spilles inn på Atlanterhavsvegen 5.–7. juni.Mener lokalt reiseliv må utnytte «Bond-effekten»:

– Håper å se Aston Martin i action

– Jeg forventer mye spektakulær bilkjøring, med fantastisk norsk natur som bakteppe. Blir det den nye Aston Martin Rapid E, er det en verdensnyhet i seg selv, sier Morten Steingrimsen.


Han sier at de har engasjert mannskap for å forsøke og fjerne merkene, uten hell.

- Vi har forsøkt kostebil og spyling, men det sitter for hardt. Statens vegvesen er informert. Det er vanskelig å si om vi må unngå å filme de stedene og hva som kan gjøres etterpå. Burninga er til og med gjort på indrefileten av veistrekket vi vil bruke i filmen, sier en oppgitt Borch til Dagbladet.

Han viser til dekkmerkene som nå preger den godt kjente Storseisundbrua.

- Jeg skulle sett at vi hadde så urørt lokasjon som mulig når vi kommer hit for å filme en nasjonal turistveg og spektakulære bruformasjoner.

Det legges masse krutt i dette, og merkene er en ekstra hodepine for oss, som igjen kan ende med å sette visuelle begrensninger for filmingen de neste dagene, sier han.


Tendenser til Bond-feber på Atlanterhavsvegen

– Bilen til 007 drar neppe mer oppmerksomhet enn min!

Det er «Bond gass» på Atlanterhavsvegen nå. 007-feberen stiger kraftig. Magnar Heggeset, som nærmest bor på Eldhusøya, gleder seg. Men han frykter ikke konkurranse fra agentens Aston Martin.


- Visste ikke om filminnspilling

Dagbladet har vært i kontakt med mannen som filmet kolonnen svi gummi langs Atlanterhavsveien.

- Jeg skjønner at dette ikke falt i god jord hos enkelte, og har nå slettet filmen. Vi ønsker ikke en negativ omtale av verken dem som arrangerer treffet eller involverte bilklubber, sier han, og fortsetter:

- Vi har forstått at dette ikke er heldig med tanke på Bond-innspillingen. Vi visste dessverre ikke om den, og synes så klart at det er dumt at dette kan ødelegge for filmen. Hadde vi visst om den hadde ingen holdt på sånn, det tror jeg nok gjelder alle som kjørte strekket, sier han.

Ifølge mannen var det mellom 200 og 500 BMWer som kjørte i kolonnen over Atlanterhavsveien lørdag.