RAPPORT ETTER VIKING SKY-DRAMAET:

Var ett-to minutter unna katastrofe

Cruiseskipet Viking Sky var bare trolig bare ett eller to minutter unna å gå på grunn på Hustadvika, ifølge en foreløpig rapport.

CRUISESKIPET: Viking Sky drev mot land og sendte ut mayday-melding 23. mars i år.  Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix

Nyheter

Rapporten ble lagt fram av Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge torsdag, melder NRK.

– Skipet var veldig nært å gå på grunn. Det var kanskje snakk om 100 meter. Og det er klart, hadde de ikke fått i gang maskinen på skipet, så kunne vi hatt en katastrofe med mange mennesker i sjøen. Og da ville vi nok ha fått omkomne, sier operativ redningsinspektør Ståle Jamtli ved HRS.


TV 2: Advokatfirma varsler massesøksmål på 90 millioner etter Viking Sky-hendelsen

Et amerikansk advokatfirma krever 90 millioner kroner i erstatning for alle skader som ble påført under Viking Sky-hendelsen i mars

 

Han anslår at skipet bare var ett minutt eller to unna å gå på grunn, med de store følgene dette ville ha fått i det dårlige været.

Det var 1.373 personer om bord da Viking Sky fikk motorstans på havstrekningen Hustadvika ved 14-tiden lørdag 23. mars. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon.


Smines Tybring-Gjedde: Ressursene fant hverandre under redningsaksjonen av Viking Sky

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) mener ressursene fant hverandre og at samvirket fungerte under redningsaksjonen av Viking Sky.