Plastkrabben inntar Atlanterhavsvegen

Et halvt tonn søppel skal nå avdukes på Atlanterhavsvegen som en påminnelse om forsøplingen av havet.

Mye plast i havet: Til sammen har elevene ved Averøy ungdomsskole og idrettslaget Havørn plukket et halvt tonn med plast i fjøra  Foto: Privat

Mye jobb: Elevene har hatt fire hektiske uker med analyse av plastavfall og bygging av krabbe.  Foto: Privat

Plastkrabben 

Nyheter

Til sammen har elevene ved Averøy ungdomsskole plukket et halvt tonn med plast i fjøra og bygget miljøskulpturen Plastkrabben. Også idrettslaget Havørn har bidratt i prosjektet.

– Det har vært spennende å følge dette prosjektet. Nå gleder vi oss til å se det ferdige resultatet, sier ordfører i Averøy kommune Ingrid Ovidie Rangønes i en pressemelding.

Elevene har hatt fire hektiske uker med analyse av plastavfall og bygging av krabbe. Et stålskjell har blitt dekket med plast fra strendene i Averøy.

– Elevene har gjort en flott innsats, og jeg håper de kan ta med seg lærdommen fra prosjektet videre. Mange øyeblikk kan nok bli varige minner – for eksempel da en av elevene fant en tilsynelatende ny chipspose som hadde datostempling fra slutten av forrige århundre. Da blir det tydelig at plast aldri forsvinner, forteller prosjektleder Eirik Audonsson Skaar.

Nå skal Plastkrabben stå ute i naturen det neste året som en påminnelse om de store mengdene med plast i havet. Den viktigste lærdommen i prosjektet er at plast aldri forsvinner helt.

– Her i Averøy lever vi både for og av naturen, og vi er avhengige av et rent hav. Derfor er jeg både stolt og glad for at ungdommen vår engasjerer seg i kampen for miljøet, sier Rangønes.

Det blir avduking av plastkrabben på Atlanterhavsveien ved Svevestien 20. mai.