Inviterer alle til gratis folkeløp i Moldemarka

Folkeløpet er et trimarrangement med svært lav terskel. Onsdag kommer det til Molde.

Start: Folkeløpet i Molde starter på Romsdalsmuseet onsdag.  Foto: ARRANGØREN

Nyheter

– Vi ønsker å få med oss hele befolkningen for å vise hvor spreke folk er i Molde. Det er barneløp klokka 18, trimklasse for senior 18.20 og selve Folkeløpet som starter 18.30. Løypa for voksne er fem kilometer og for barn er det én kilometer, sier Øyvind Kvernen i en pressemelding. Han står bak løpet med start på Romsdalsmuseet.

– Her velger man selv om man vil ta det som en tur eller løpe fort. Det kan være en fin gåtur for barna før 17. mai. Dette er et trimarrangement for folkehelsen. Målet er å få folk litt oftere ut av kontorstolen for å bevege seg sammen med andre.

Løpet er gratis og åpent for alle som kan krype eller gå. Alle får premie, sier Kvernen, som opprinnelig er fra Kristiansund.

Han driver firmaet Hverdagstreneren og står i spissen for Folkeløpet flere steder i landet. I Vestby var det nylig 85 deltakere. Arrangementet på Nesodden samlet 145 deltakere i alle aldre, den eldste var 95 år.