Kjersti Toppe (Sp) vil ha fødetilbud i Kristiansund også etter at nytt sjukehus står ferdig

– Vi skal holde trøkket oppe

Sjøl om et flertall i Stortinget som ventet ikke vil stoppe nedleggingen av fødeavdelinga i Kristiansund, fortsetter Kjersti Toppe og Senterpartiet kampen. – Vi skal holde trøkket oppe og hindre at fødeavdelinga i Kristiansund legges ned, sier Toppe.

Kjemper for fødeavdelingene: – Vi har som mål å klare å bevege regjeringa såpass at den stopper nedleggingen og sentraliseringen av fødetilbud. Kristiansund bør ha fødeavdeling også etter at nytt fellessjukehus er ferdig, mener Sps fremste helsepolitiker, Kjersti Toppe.   Foto: SCANPIX

Nyheter

Forslaget om å stoppe nedlegging av fødeavdelinga ved Kristiansund sykehus ble nedstemt med 51 mot 47 stemmer etter en lang debatt i Stortinget. Dermed er det opp til styret i Helse Møre og Romsdal å avgjøre saka. Saka blir behandla på nytt i styremøtet til helseforetaket onsdag, og det er ventet at styret vil gå for en utsettelse av å slå sammen de to fødeavdelingene i Molde og Kristiansund.