Politiet med kjærlig advarsel til russen

Politiet i Møre og Romsdal sender advarsel med hjerte-hilsen til ungdom på veg til russetreff på Lillehammer.

Mange ungdommer skal på russetreff i Lillehammer i helga. Vi bryr oss, twitrer politiet, som gir russen gode råd med på vegen.   Foto: POLITIET

Nyheter

Politiet i Møre og Romsdal twitret fredag ettermiddag en hilsen til alle ungdommene som kjører til Lillehammer på russetreff i helga.

«Kjør varsomt, overholdt fartsgrenser og bruk sikkerhetsbelter. Bytt sjåfør underveis så ikke fører blir utslitt,» oppfordrer de.

De kommer også med følgende advarsel: «En liten hemmelighet: Det BLIR satt opp trafikkontroller med kikkert, laser og alkometer begge veier.»

Advarselen er avrundet med «Vi bryr oss », etterfulgt av symbolene for en politibil, et hjerte og det som kan være en russebil.


Russebuss tok fyr på Åndalsnes

De åtte i bussen greide å slukke brannen sjøl.

 

Samlinga som nå er kjent som Landstreffet for russ på Lillehammer, startet på Hellerudsletta i 1992, og har senere vært gjennomført på ulike steder. Det arrangeres i helga for 23. gang.

Arenaen for treffet, Birkebeineren Skistadion, har plass til 10.000 – 12.000 russ, og har en parkeringskapasitet på ca 1.000 vans og 160 busser, ifølge arrangøren. Arrangementet eies i dag av Lillehammer Olympiapark AS, som tilhører av Lillehammer kommune. 

 

VIKTIG RUSS! Lillehammer i helga? Kjør varsomt, overholdt fartsgrenser og bruk sikkerhetsbelter. Bytt sjåfør underveis så ikke fører blir utslitt. En liten hemmelighet: Det BLIR satt opp trafikkontroller med kikkert,laser og alkometer begge veier. Vi bryr oss❤️ pic.twitter.com/WPx7ooYqlE

— Politiet MøreRomsdal (@PolitiMRpd) May 10, 2019