Gult farenivå hos Yr:

Søndag var det 20 grader - torsdag meldes det om mye snø og vanskelige kjøreforhold i hele fylket

Torsdag og fredag ventes det sludd- og snøbyger i Møre og Romsdal. Beregn ekstra tid til transport og kjøring, melder Yr.

ØRSKOGFJELLET: Slik så det ut på Ørskogfjellet i morgentimene.   Foto: Rihards Borgs

NORDBYEN: Slik så det ut i Nordbyen torsdag morgen.   Foto: Per Tormod Nilsen

Nyheter

I helga var det muligens mange som benyttet fritida til å legge vekk vinterklær og pakke fram t-skjorte, lette jakker og tøysko. Det var mest sannsynlig en forhastet aktivitet. For sjøl om sola stekte og himmelen var blå i helga, er værgudene lunefulle. Denne uka har været blitt gradvis kaldere, og torsdag morgen lå gradestokken og hvilte på rundt to plussgrader.

Torsdag melder Yr om vanskelige kjøreforhold i Møre og Romsdal grunnet mye snø.

Torsdag og fredag ventes det sluddbyger og snøbyger. Nattestid kan nedbøren legge seg i lavlandet, og det ventes lokalt opp mot fem centimeter, mest i indre strøk. I høyreliggende strøk ventes det vesentlig mer, og det kan legge seg snø også på dagtid, melder Yr, som har satt gult farenivå.

Gult farenivå gjelder også for kjøreforholdene i Møre og Romsdal. De vanskelige kjøreforholdene ventes torsdag og fredag. Yr oppfordrer alle til å beregne ekstra tid til transport og kjøring, samt bruk av riktige dekk etter forholdene.