Høsten 2019 blir det både ny parkeringsplass og nytt toalett ved Farstadsanden

Lokale entreprenører vant konkurransen om å bygge parkeringsplass og toalett.

OPPGRADERER: Statens vegvesen og Fræna kommune samarbeider om å bygge ny parkeringsplass og nytt toalett ved Farstadsanden.  Foto: Illustrasjon - Rever & Drage

Nyheter

Entreprenørfirmaet Sivert Malmedal AS i Elnesvågen vant konkurransen om å bygge parkeringsplassen ved Farstadsanden, mens Solstrand Verft AS i Tomrefjord skal levere det prefabrikerte toalettet i aluminium. Det melder Statens vegvesen i ei pressemelding.

Farstadsanden er et populært turistmål og friluftsområde langs Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen, men eksisterende toalett på stedet er nedslitt og parkeringsplassen er for liten.

Den nye parkeringsplassen og det nye toalettet er finansiert gjennom et spleiselag mellom Statens vegvesen og Fræna kommune, og er med på å bidra til et bedre servicetilbud for Farstadsandens mange besøkende.

– Vi er svært fornøyde med å inngå kontrakt med lokal entreprenør. Sivert Malmedal AS leverte et bra tilbud, ikke bare med tanke på pris, de kunne også vise til gjennomgående høg kvalitet i prosjekter de har vært med på tidligere. Vi er også svært glade for å samarbeide med Solstrand verft AS, et skipsverft med lange tradisjoner, sier Lage Bakken, byggleder i Statens vegvesen.

Statens vegvesen står som eier av bygget, mens Fræna kommune har ansvaret for drift av toalettet og forvaltning av friluftsområdet.
Bygging starter i mai, og anlegget skal ferdigstilles høsten 2019.

Byggherre er Statens vegvesen, turistvegseksjonen, mens arkitekt er Rever & Drage.