Rekordmange unge til fjells

Stadig flere unge ønsker seg en påskeferie med fjell og friluftsliv, og aldri har det vært flere ungdommer til fjells.
Nyheter

Det melder Turistforeningen.

– Vi ser at det er flere unge på fjellet enn før. Det er en stadig mer klimabevisst yngre generasjon som søker opplevelser i eget land fremfor å fly til utlandet i ferien, og det er vi glade for, sier generalsekretær i DNT Dag Terje Klarp Solvang.

I løpet av fem år har DNT ung hatt en medlemsøkning på 47 prosent, noe som kan indikere at ungdom i økende grad ønsker seg fjell og friluftsliv.

Det er imidlertid ikke bare unge som ønsker naturopplevelser i fjellet i påsken. Så langt har det vært over 12.500 overnattinger på Turistforeningens 33 betjente hytter.

– DNT opplevde en helt fantastisk start på påsken, det har jevnet seg litt ut, men vi er fortsatt på snittet de fem siste årene, og mye bedre enn 2017-påsken, som jo var like sen. Så vi er veldig fornøyde, sier Solvang.

De betjente DNT-hyttene har alle opplevd en økning i antall overnattinger, der de har en oppgang på 15 prosent mot snittet for de siste fem påskene.

Hyttene med mest økning fra i fjor er Sandhaug på Hardangervidda med 44 prosent, som deretter følges av Mårbu på Hardangervidda (28 prosent), Litlos på Hardangervidda (23 prosent), Liomseter i Langsua (23 prosent), Rauhelleren på Hardangervidda (23 prosent) og Skogadalsbøen (20 prosent).