«Sommeren» er tilbake før du vet ordet av det

Allerede om få dager blir det sol og 20 grader igjen i romsdalsregionen.

MOLDEHEIA: Det er ikke mye snø igjen i Moldeheia nå, etter flere dager med sommerlige temperaturer. Her fra Tågheia tidligere i påskeuka.  Foto: Gunnar J. Flemmen

Nyheter

Etter sommerlige temperaturer i hele romsdalsregionen denne påska, var det plutselig vått, grått og kaldt søndag morgen. I skrivende stund måles det åtte grader i Molde, men Meteorologisk institutt sier søndag formiddag at dette blir kortvarig.

– Nedbøren dere har nå vil gi seg i løpet av kvelden. Det blåser sørvestlig frisk bris på kysten, men også den vil roe seg i løpet av kvelden, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen, Tone Christin Thaule.

Fint vær ut uka?

– Vi ser for oss at det blir litt skyet i morgen, men ikke noe nedbør. Ut over ettermiddagen mandag vil det bare bli finere og finere og temperaturene vil gå opp, kanskje til 18-19 grader, sier hun og har også følgende gladmelding for de som vil ha mer av vår og sommer:

– Dette vil fortsette. Det blir fint onsdag og torsdag, også.

Langtidsvarselet på yr.no lover også godt for den som vil ha sol og sommer. I Molde meldes det sol og 19-21 grader fram til og med fredag. Det blir fint, men litt kjøligere i indre strøk i romsdalsregionen, mens det for Vestnes, Midsund, Aukra og store deler av Fræna vi ligge på rundt 20 grader på det meste.

Regnet gir seg

– Fredag og inn i helga er det litt mer usikkert, men før den tid ser det tørt og fint ut for romsdalsregionen. Det er dermed bare i dag at det er vått og grått, sier Thaule.

Det meldes søndag formiddag om moderat skogbrannfare for Møre og Romsdal – «litt minkende fare i områder der det kommer nedbør», heter det i varselet.