Tine-heder til lokale melkeprodusenter

Vigdis og Audun Bersås, Rausand, har mottatt Mjølkespannet.
Nyheter

Utdelinga fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm 9. april i forkant av Tines årsmøte. Det skriver Tine i ei pressemelding.

Mjølkespannet er en hederspris som blir utdelt til melkeprodusenter som har levert elitemelk i sammenhengende 25 år. Fortsatt blir Sølvtina utdelt til melkeprodusenter som har levert elitemelk i sammenhengende 15 år.

Måler kvaliteten

Hver dag måler Tine kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka blir kategorisert som «elitemelk». Melka blir blant annet analysert for celletall som forteller om jurhelsa, bakterienivå som forteller om hygienisk standard og frie fettsyrer som forteller om smaken på melka. Melka må selvsagt være fri for medisinrester og dette blir kontrollert ved hver eneste melkehenting.

God drift i 9.100 dager

Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 25 år, blir hedret med Mjølkespannet.

Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for melka, og over 9.100 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta det eksklusive Mjølkespannet i sølv.

Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gardsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.

– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, uttaler Trond Reierstad, styreleder i Tine, i pressemeldinga.