Sarpsborg slo bortesvake Lillestrøm

En tidlig scoring fra Jørgen Strand Larsen sørget for at alle poengene ble hjemme i Sarpsborg etter søndagens 1-0-seier over Lillestrøm.

Sarpsborg-spillere jubler for 1-0-ledelse etter Jørgen Strand Larsens scoring.  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Nyheter

Lillestrøm var fryktelig svake på bortebane i fjorårssesongen, og også i årets eliteserie har det gått trått for de gule og svarte. Strand Larsens scoring etter ti minutter var kampens eneste og sikret tre poeng for Sarpsborg.

Østfoldingene ligger dermed på 5.-plass med fem poeng på to kamper.

– Dette var en krig. Vi står godt i det, selv om vi ikke spiller den beste fotballen, sa Sarpsborg-spiller Nicolai Næss til Eurosport etter kampen.

– Helt fortjent

LSK-trener Jörgen Lennartsson var skuffet over eget lag.

– Vi har noen muligheter, blant annet den som blir reddet på strek. Men det var ikke en god nok prestasjon fra oss i dag. Sarpsborg vant helt fortjent. Førsteomgangen er skuffende. Den andre er noe bedre, sa han.

Lillestrøm skapte den første sjansen ved Kristoffer Ødemarksbakken, men det var Sarpsborg som fikk den aller beste åpningen. Etter elleve minutter førte Steffen Lie Skålevik ballen langs dødlinjen ved LSK-målet. 26-åringen spilte perfekt inn til Jørgen Strand Larsen, som bredsidet inn 1-0.

Snaue kvarteret senere fikk hjemmelagets Kristoffer Zachariassen en kjempemulighet da ballen ble liggende på hjørnet av femmeteren foran LSK-keeper Marko Maric. Avslutningen fra midtbanespilleren gikk rett på Maric, som ga retur. Zachariassen fikk hodet på den, men headet utenfor.

Sarpingene var det førende laget. Da Lillestrøms Alex Dyer mistet ballen i farlig posisjon, fikk Skålevik fyre av fra inne i sekstenmeteren. Markkryperen gikk dog i stanga.

Klasseredning

Sarpsborg fortsatte å kjøre på og like etter hvilen kunne det stått 2-0, men Ole Jørgen Halvorsen headet utenfor. Ti minutter senere var LSK nære utligning, men Nicolai Næss' heroiske klarering hindret scoring etter å ha hamret ballen via egen krysstang.

– Det er vel jeg som ødelegger offsidelinjen først der, så det skulle vel bare mangle at jeg rydder opp også. Når du ser ballen spretter mot mål sånn, er det bare å gi faen og beine hjemover for å få den vekk, sa Næss til Eurosport.

Hjemmelaget kunne på ny doblet ledelsen da Matti Lund Nielsen fikk en enorm sjanse like før slutt, men avslutning fra ti meters hold gikk rett på keeper Maric.

Etter en spennende kamp endte det med kun én scoring og sesongens første trepoenger for Sarpsborg.

Lillestrøm har fire poeng og ligger på 8.-plass.