I juli i 2017 blir «Trude» fra Molde operert for livmorhalskreft. Seinere samme år kommer kreften tilbake. Men MR-bildene feiltolkes og hun må vente i fem uker før hun får den vonde beskjeden

– Jeg var dødssjuk. Da skal du ikke kjempe for å få svar

– De fem ukene kan ha hatt mye å si for prognosene mine. Ifølge legene på St. Olavs hospital kunne de se på MR-bildene at svulsten hadde vokst betraktelig, sier «Trude.»

STOR EKSTRABELASTNING: For «Trude» har feiltolkingen av MR-bildene og den lange ventetida vært en stor ekstrabelastning. Det har gjort det vanskelig for henne å stole på at man får riktig behandling, sier hun.  Foto: BJØRN BRUNVOLL

Nyheter

I 2017 ble 316 kvinner i Norge diagnostisert med livmorhalskreft. 16 av dem var fra Møre og Romsdal. Av de 316 døde 95. Trude fra Molde kunne vært en av dem. Kvinna i denne reportasjen ønsket ikke å stå fram med navn og bilde. Derfor har hun i denne saka fått navnet «Trude.»