Rydder opp i vennetjenester

Elever har fått praksis ved å bygge grunnmur eller reisverk til bygg for symbolske timepriser for private. Ansatte har reparert biler til slekt og venner på kveldstid i skolens lokaler. Heretter skal det være ryddighet i salg av tjenester.

VIL RYDDE OPP: Når de videregående skolene selger tjenester fra elevarbeid eller andre tjenester, må det være felles system for å sette priser og ta betaling, mener kontrollsjef Tor Harald Hustad i fylkeskommunen.   Foto: Richard Nergaard

Nyheter

ULSTEINVIK:   Vennetjenester og velvilje for å gi elever praktisk trening.  Ved flere videregående skoler i fylket har det vært solgt tjenester fra elever til venner og kjente av lærerne, uten at det har vært noen felles prisliste for hva slike tjenester skal koste. Det har resultert i at biler har blitt reparert i skolens lokaler uten at det er betalt verken for leie av hus eller utstyr. Bygningsarbeider er utført av elever, noen ganger betalt, andre ganger med bare symbolsk betaling til skolene.