LESERINNLEGG

Tusen takk fra passasjerer på Viking Sky

Men «tusen takk» kan ikke uttrykke hvor takknemlige vi er til deres nydelige by.

Det var 1.373 personer om bord da Viking Sky fikk motorstans på havstrekningen Hustadvika ved 14-tiden lørdag 23. mars. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Tusen takk: Victor og Gina Papini fra Sacramento, California.  Foto: Privat

Nyheter

Min mann og jeg var om bord Viking Sky som «besøkte» deres by. Vi er nå trygt hjemme og prøver å komme tilbake til normalen. «Tusen takk» kan ikke helt uttrykke hvor takknemlige vi er til deres nydelige by.

For å begynne med mannskapet på redningshelikoptrene – dere er helt fantastiske. Jeg forstår nå, etter å ha sett alle bildene, at dette ikke var en enkel oppgave. Profesjonaliteten deres, smilene deres og omtanken deres gjorde at vi fikk dempet frykten vår.

Røde Kors var også helt fantastiske da vi kom til mottakssenteret i Brynhallen. Jeg tror nok fortsatt vi var i sjokk fordi jeg husker at dere holdt godt rundt oss da vi gikk inn, til tross for at vi sa at vi var i fin form. Alt vi behøvde var i mottakssenteret. Igjen – omsorgen, at dere holdt oss i hendene, smilene deres – dere fikk redselen vår til å slippe taket.

Til de ansatte ved hotellene – også helt fantastiske. Alt jeg greide å fokusere på da jeg kom dit, var å få ladet telefonen slik at jeg kunne ringe familien. En ansatt fra kjøkkenet lånte meg sin lader og insisterte på at vi spiste mens telefonen ble ladet opp. Det nydelige, varme måltidet var det beste vi noensinne har spist. Vi hadde ikke spist siden frokost, og måltidet hjalp oss til å holde oss oppe gjennom denne prøvelsen. Maten vi fikk den påfølgende dagen var også «den beste». Vi vil takke hver enkelt ansatt for å lytte til oss, mens vi prøvde å forstå hva vi hadde vært gjennom. Å fortelle våre historier hjalp oss videre. Jeg er sikker på at de ansatte hørte de samme historiene flere ganger, men de fortsatte med å gi trøstende ord som ga oss styrke.

Til byens ansatte ved kjøpesenteret – takk for at dere brukte en fridag og åpnet butikkene for oss. Vi visste at vi ville få tilbake bagasjen vår, og egentlig trengte vi ikke noe, men det hjalp oss til å ha en følelse av normalitet og at vi fikk tankene på noe annet. Alle var så snille, og også de lyttet til historiene våre med medfølelse og omsorg.

Til ambulansesjåføren som kom til hotellrommet mitt for å måle blodtrykket mitt siden jeg ikke hadde fått medisinen min fra skipet – tusen takk. Igjen – beroligende ord, smil og oppmuntring gikk ikke umerket hen.

Til byens befolkning som var ute i gatene og tok imot skipet med jubel og applaus – tusen takk. Det var en lettelse å se alle på båten komme trygt til land.

Det er så mange gode gjerninger som jeg sikkert glemmer. For det beklager jeg, fordi dere fortjener alle å bli anerkjent. Dere har en fantastisk by og disse ordene kan ikke uttrykke hvor takknemlige vi er til hver enkelt av dere. Vi skulle ønske vi visste navnene deres slik at vi kunne takke hver og én personlig. Jeg skriver dette brevet med tårer i øynene. Min mann og jeg takker dere fra bunnen av våre hjerter og vil for alltid huske byen deres.

Gina og Victor Papini, Sacramento, California, USA.

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Facebook