Stort jordras mellom Raudsand og Angvik - frykter det kan bli flere

En bil står fanget med snuten i raset og jord og trær over seg, men uten noen inni. To er evakuert fra heimen sin grunnet mulig rasrisiko.

Stort jordras mellom Angvik og Raudsand

Slik så det ut da de første bilistene ankom etter at jordrasene hadde gått på Brakstadstranda mellom Angvik og Raudsand. Vegen vil bli stengt i lang tid framover, ifølge politiet.   Foto: KRISTIN JØRSTAD, LESERBILDE

Førstemann til stedet fant denne bilen, med kupeen intakt, men uten noen personer inni. Bileier ble senere gjort rede for.   Foto: TORE MORSTØL, LESERBILDE

Vegen mellom Raudsand og Angvik er stengt, og vil være stengt i lang tid framover, opplyser politiet.   Foto: Sigmund Tjelle, Driva

Nyheter

VIDEO: Tore Morstøl

Politiet fikk fredag kl. 15.34 melding om et stort jordras mellom Angvik og Raudsand, på fv 66 i Gjemnes, like ved kommunegrensa mot Nesset.

Operasjonsleder Per Åge Ferstad sa til Rbnett i 16-tida at raset etter deres opplysninger er ca. 100 meter bredt, og skal bestå av to separate ras.

Fant forlatt bil

Rbnett har sett en video som viser en bil som står med snuten inne i raset, innsendt av førstemann på stedet, Tore Morstøl, isfjording bosatt i Eresfjord.

Han fant den forlatte bilen delvis dekket av jord og trær.

Han og kjæresten Kristin Jørstad var trolig de første som kom til rasstedet. Han anslår raset til å være rundt 50 meter bredt, og tre-fire meter høgt på det meste.

- Det står en forlatt bil her. Den har fått deler av raset over seg. Ingen sjåfør er å se. Om det er andre biler i raset er umulig å vite. Det er full utrykning hit nå. Politi, brann, ambulanse. Alle nødetatene. Situasjonen er uoversiktlig, sa Tore Morstøl til Rbnett runct kl. 16.

Sjekker om noen kan være tatt av raset

Operasjonsleder Ferstad sa dette ca. kl. 17.15:

– Vi føler oss trygge på at ingen er tatt av raset. Vi har hatt mannskaper som har gått gjennom det, og har ingen holdepunkt for å si at noen er tatt.

Drivas journalist på stedet, Sigmund Tjelle, har snakket med politiet på stedet. De opplyser at de har vært i kontakt med eieren av den parkerte bilen, så vedkommende er gjort rede for. 

Raset har gått over vegen på Brakstadstranda langs Tingvollfjorden, og har revet med seg autovernet.

Både ambulanse og brannvesen rykket ut til stedet, og Vegtrafikksentralen har sendt entreprenør.

Også Hovedredningssentralen er rutinemessig varslet, sier Ferstad.

To evakuert - rasfare skal vurderes

Siden det er gått to ras, kan man ikke utelukke at det kan gå flere, sier politiet. Derfor er geolog på veg for å undersøke området.

To personer er evakuert fra heimen sin etter føre var-prinsippet, men det kan bli flere, sier operasjonsleder Ferstad til Rbnett.

– Sikkerheten skal vurderes av geologen, sier han.

Vegen vil trolig være stengt i lang tid framover.

Politiet er på stedet med to patruljer.

Har sendt SMS til innbyggerne

NRK opplyser at nabokommunen Nesset har satt stab og sendt SMS-varsel til alle i kommunen om å være OBS på de store nedbørsmengdene.

– Det er en uavklart situasjon rundt om i kommunen. Det er store vannmengder spesielt i området rundt Eidsvåg, sier ordfører Rolf Jonas Hurlen i Nesset til NRK.