Neergaard glad for Solskjærs støtte

Manchester Uniteds manager snakket om Kristiansund og fødeavdelingen da han møtte norsk presse.

IKKE BARE FOTBALL: Ordfører Kjell Neergaard (Ap) i Kristiansund mener uttalelsene til Ole Gunnar Solskjær gir energi i kampen de står i rundt helsekutt og nedlegging av fødeavdelingen i byen.  Foto: NTB scanpix og Erik Birkeland

Nyheter

Ole Gunnar Solskjær ville sette fokus på den betente situasjonen i Kristiansund – med den nylig vedtatte nedleggingen av fødeavdelingen – da han snakket med norsk presse torsdag ettermiddag, samme dag som han ble presentert som permanent manager i Manchester United. Det var VG som først meldte om dette.

– Skal ikke klare å legge ned byen vår

– Det har vært noen rare dager for en fra Kristiansund. Men jeg må bare si at i dag kunne jeg ha tenkt meg å være politiker og gjort noe med dem som ikke skjønner hva dem driver med, sa Solskjær ifølge VG.

– Som Kristiansunder tror jeg at alle vet hva jeg snakker om. Dem skal ikke klare å legge ned byen vår, sa United-manageren videre.


– Forstår sinnet og skuffelsen

– Jeg har full forståelse for at Kristiansund er skuffet, frustrert og sint på avgjørelsen om fødeavdelinga. Men sjukehuset er mye mer enn føden. Vi vil bruke tid for å finne gode samarbeidsformer med Nordmøre, sier styreleder Ingve Theodorsen.

 

Massive protester fra et samstemt fylkesutvalg mot helseforetakets kuttforslag

Må ty til sivil ulydighet?

Politikerne i fylkesutvalget retter knallhard kritikk mot sparetiltakene helseforetaket foreslår. – Vi kan ikke oppfordre til sivil ulydighet, men styret må si at de ikke klarer å gi pasientene likeverdig tilbud uten mer penger, sier fylkesordfører Jon Aasen.


– Betyr veldig mye

Kristiansund-ordfører Kjell Neergaard sier til VG at han er svært takknemlig for støtten de nå får fra Solskjær.

– Det betyr veldig mye at han tar seg tid til noe sånt. Han er glad i byen sin og bor her, og det at han bruker tid til å sende tanker til oss her hjemme som står i kampen, når han selv har en så stor dag, det gir utrolig med motivasjon sier Neergaard til VG.

– Når Ole Gunnar står og sier det om oss så er det veldig energigivende og vi er veldig stolte, sier Kristiansund-ordføreren.


Vil utsette stedsvalget?

– Svært vanskelig å avgjøre om fødeavdelingene skal samles i Molde nå

Styret i Helse Møre og Romsdal oppfatter at det er svært vanskelig å avgjøre om fødeavdelingene skal samles i Molde nå. Et forslag fra ansattevalgt Sigurd Torvik Heian fra Molde om å utsette stedsvalget til tidligst sommeren 2020, ble debattert, men fikk ikke flertall.

 

Klinikksjef Henrik Erdal om å samle fødeavdelingene ved Molde sjukehus:

– Dobbelt så mange keisersnitt i Kristiansund som i Molde

Ut fra faglige hensyn bør fødeavdelingene samles ved Molde sjukehus. Slik oppsummerte klinikksjef Henrik Erdal forslaget om å ha ei fødeavdeling for Nordmøre og Romsdal.

 

LESERINNLEGG

Møre og Romsdal Senterparti mener at fellessykehuset skal bygges

- Støtter ikke uttalelsen til leder i Kristiansund Senterparti om at bygging av fellessykehuset på Hjelset skal stoppes.

 

Inviterer Remme til transportfødsel

Kvinner på Ytre Nordmøre inviterer Espen Remme til Smøla. Der stiller kvinnene opp med fødesimulator, ambulanse og båttransport.