Skipet ble møtt med applaus, jubel og tårer da det ankom Molde

Ifølge Rbnetts reporter på stedet har over tusen personer møtt opp for å ta i mot «Viking Sky» da det ankom Molde.
Nyheter

Cirka rundt kvart over fire søndag ettermiddag kom cruiseskipet Viking Sky til storkaia i Molde. Langs hele innseilinga ble skipet møtt av jubel, applaus og tårer fra publikum som hadde tatt turen for å gi passasjerer og mannskap en varm velkomst.

På bilder fra NRK kunne man se at flere av passasjerene hadde gått ut på verandaen for å hilse de frammøtte.

Rbnetts reporter på stedet, Eirik Heen, forteller at flere av passasjerene tok til tårene da skipet kom seilende inn.

– Det er mye jubel og glede her nå. Flere har tatt med norske flagg, og er tydelig rørt. Det er skikkelig jubelstemning her og flotte scener, sier Eirik Heen.

Han forteller også at en gruppe evakuerte amerikanere samlet seg på verandaen på Alexandra og ropte «we love the crew» til Viking Skys mannskap da båten seilte forbi på vei mot storkaia.

Rbnetts reporter på stedet, Ole Bjørner Loe Welde, forteller at to ambulanser har kjørt inn i båten, trolig for å frakte ut de skadde passasjerne først, før de resterende kan gå i land.

Han forteller også at det flagges med balkongflagg fra leiligheter langs kaia, og at Hurtigruta tutet flere ganger da den seilet forbi, og ble besvart med jubel.

Når klokka er 17.35 søndag kveld, er det fremdeles mye folk langs storkaia i Molde.

– Jeg blir rørt av hele greia

Blant de flere hundre oppmøtte står Svein Jarle og Ingegjerd Viken. Begge er opprinnelig fra Ona, men er bosatt i Molde, og er god kjent med kystens og sjøens farer. Begge fulte med på dramaet hele lørdagen. Nå er de på storkaia i Molde for å ta i mot skipet.

– Jeg blir rørt av hele greia. Det var en spent og dramatisk situasjon og det var ingen selvfølge at det komme seg til Molde, sier Svein Jarle.