Redningsskøyter snudde: – Brutale forhold

Måtte gå til land av hensyn til egen sikkerhet.

BØLGER: Redningsskøyta «Erik Bye» på Hustadvika lørdag.  Foto: RS «Erik Bye»

Nyheter

Redningsskøytene «Erik Bye» og «Mærsk» ble begge sendt ut for å assistere «Viking Sky», men måtte snu i det dårlige været.

«Erik Bye» gikk ut fra Kristiansund, men ligger nå innaskjærs ved Atlanterhavsvegen og avventer situasjonen. «Mærsk» la ut fra Aukra, men ligger nå til kai i Bud.

– 10-15 meter høge bølger

– Forholdene var brutale med 10-15 meter høge bølger. Vi merket det med en gang vi la ut og passerte Kvitholmen fyr, at vi ikke hadde noe der ute å gjøre. «Mærsk», som er en mindre båt, hadde enda mindre å bidra med, sier skipper Terje Bøe på redningsskøyta «Erik Bye» til Romsdals Budstikke.

Han sier «Erik Bye», med et mannskap på fire, derfor gikk inn i smulere farvann av hensyn til egen sikkerhet.

– Vi hadde heller ikke kunnet redde noen, det ville vært livsfarlig å heise noen ned fra et så stort skip og ned i vår båt som ville ha blitt flytende rundt som en kork i sjøen, sier Terje Bøe.

Han sier «Viking Sky» bare var et par hundre meter fra land og ville ha drevet på grunn om de ikke hadde fått igang maskinen igjen.

I beredskap

Dette skriver redningsselskapet selv på Twitter:

«Det har vært en hektisk ettermiddag for redningsskøyta RS Erik Bye og RS Mærsk. Begge ble sendt ut for å assistere cruiseskipet Viking Sky, men måtte til kai igjen pga det dårlige været og hensyn til egen sikkerhet. Men vi er i beredskap om situasjonen forverres».

«Erik Bye» la også ut et bilde fra Hustadvika på Twitter med følgende tekst: «Dette bildet sier litt om uværet og bølgehøyden redningskøyta RS Erik Bye sto overfor utenfor Hustadvika».