Tar i bruk alt av ledige hotellrom i Molde

– Kan også ta i bruk Bjørnsonhuset

Hotellnæringa i Molde står nå klar til å ta imot minst 4-500 av de evakuerte passasjerene fra Viking Sky. På kort tid er nærmere 200 rom blitt klargjort.- Vi kan også ta i bruk Bjørnsonhuset, sier Vanja Braute, administrerende direktør for Scandic Seilet og Aleksandra Hotell.

ÅPNER DØRENE: Hotellsjef Vanja Braute. 

Nyheter

Braute kastet seg rundt med en gang hun hørte at skipet var gått på grunn.

 – Jeg begynte å forberede dette med en gang jeg hørte om skipet. Det var grunn til å tro at det ble bruk for oss, sier Braute til Rbnett.

 Det hadde hun rett i. Etter kort tid ringte turoperatøren og ba om hjelp til å innlosjere evakuerte passasjerer. Og på kort tid er rommene klargjort.

– Vi er klare til å ta imot nå. Vi har gjort klart alt av ledige rom. Vi har fptt vite at de fleste er par,  og vi har også satt inn ekstrasenger der vi kan. Vi kan ta imot et stort antall av de evakuerte. Mat skal de også få, kjøkkenpersonalet er kalt inn og  på plass, sier Braute.

En opptelling viste at Seilet hadde 69 rom ledig, Alexandra 58 rom. I tillegg til ledige rom på Thon og Fjordstuene betyr det at nærmere 200 rom er klargjort bare i Molde. Braute har også tenkt på Bjørnsonhuset – konsertsalen i tilknytning til Seilet – som en ekstra reserve.

– Her kan vi få plass til et stort antall madrasser og ekstrasenger, dersom det bli behov for det, sier Braute.

Også Brynhallen og Frænahallen skal brukes som mottakssted for evakuerte passasjerer.