Averøy-ordfører: – Sjukehuset på Hjelset settes i spill og fylket sprenges

Ordførerne i Kristiansund, Averøy, Tingvoll og Aure mener nedleggelsene av fødeavdelingen i Kristiansund og Aure rehabiliteringssenter er ulovlige og ugyldige.
Nyheter

Det skriver ordførerne i en felles uttalelse. De mener helseforetakets styrevedtak om samling av fødeavdelingene i Kristiansund og Molde bryter med et stortingsvedtak fra 14. mai 2018, hvor Stortinget ber regjeringa sikre en trygg og framtidsrettet fødselsomsorg ved å sikre dagens fødeinstitusjoner. De mener også at helseforetaket bryter helseforetaksloven ved at både fødesamlingen og nedleggingen av Aure rehabiliteringssenter er endringer av driften som krever godkjenning i foretaksmøte for å være gyldig, skriver TIdens Krav, som først omtaler saka.