Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene i tirsdag 12. februar.

Theresa May.  Foto: AP / NTB scanpix

Nyheter

May orienterer Parlamentet

Storbritannias statsminister Theresa May orienterer Underhuset om framdriften i brexit-forhandlingene med EU.

Avtalen May har forhandlet fram med EU har fortsatt ikke blitt godkjent i Underhuset. Det er uvisst når en ny avstemning vil finne sted. Storbritannia forlater unionen 29. mars.

Kongen besøker Kongsberg Gruppen

Kong Harald får en orientering og et innblikk i Kongsberg Gruppens ulike teknologiområder og fremtidens muligheter når han besøker selskapet tirsdag.

Programmet er delt i to, hvor første del avholdes på Campus i Kongsberg Teknologipark og andre del er i den gamle direktørboligen på Kapteinhaugen.

Kværner med resultat

Kværner ASA offentliggjør resultatene fra 4. kvartal i fjor.

Kværners resultater for tredje kvartal i fjor var noe svekket fra 2017, men selskapet varslet samtidig at det har lysere utsikter. Driftsresultatet for selskapet i tredje kvartal var på 48 millioner kroner, ned fra 63 millioner kroner samme periode i 2017.

Rettssak starter mot katalanske separatister

Tolv katalanske separatister stilles for retten i Madrid for sin medvirkning til forsøket på å løsrive Catalonia fra Spania i oktober 2017.

Det er varslet demonstrasjoner i Barcelona på kvelden.

Studentbarometeret legges fram

Resultatene fra Studiebarometeret, som viser studenter og ansattes oppfatninger om kvalitet i høyere utdanning, legges fram tirsdag. Resultatene vil etter at de er publisert, bli diskutert på en NOKUT-frokost hvor blant annet minister for forskning og høyere utdanning Iselin Nybø deltar.

I fjor viste Studiebarometeret at norske studenter er stort sett tilfreds med kvaliteten på studiene, men at politistudentene var mest fornøyd.