Politiet måtte avslutte bygdefest ute av kontroll i Fræna

Les om denne, og flere andre hendelser, i politiloggen natt til søndag.
Nyheter

Like før klokka halv ti lørdag kveld måtte politiet avslutte en bygdefest i Fræna. Det var flere overstadig berusede ungdommer til stedet på arrangementet, og vaktene klarte ikke å få kontroll.

– Det var mange ungdommer på 16 år og oppover til stede på festen. Vaktene klarte ikke å kontrollere alle, da det var mange fulle, uhåndterbare ungdommer til stede. Det var mange som ikke oppførte seg slik de skulle, sier operasjonsleder Borge Amdam ved Møre og Romsdal politidistrikt.

Ungdommene utførte også skadeverk på et toalett på stedet.

– Det skal også ha blitt utført lettere skadeverk på politibilen mens politiet var inne og avsluttet festen. Vindusviskerne på bilen ble revet av, sier Amdam.

En av ungdommene skal også ha falt og slått hodet.

– Vedkommende ble tatt med til legevakt, og skadeomfanget er ukjent, sier Amdam.

Også i Molde ble det arrangert en ungdomsfest som fikk politiet på besøk.

Like før klokka ett fikk politiet inn melding om berusede mindreårige på ei adresse i Molde.

– Ungdomene var rundt 16 år. Noen hadde ikke fylt 16 enda. Vi avsluttet festen, og fikk foreldrene til å komme og hente sine håpefulle, sier Amdam.

Bråk på utested og trøbbel i trafikken

Klokka 23.05 fikk politiet inn ei melding om en vanskelig gjest på et utested i Molde sentrum- Mannen i 20-åra ble bortvist fra sentrum, men klokka 23.38 fikk politiet på nytt inn melding. Da var mannen kommet tilbake.

– Mannen hadde kranglet med vaktene og prøvd å komme seg inn igjen. Det fikk han ikke lov til. Da hadde han gått til angrep på vaktene. De fikk kontroll på han, og holdt han til politiet ankom stedet. Mannen ble innbrakt i arresten. Han er også anmeldt for å utføre vold mot politiet, sier operasjonslederen.

I løpet av natta påtraff også politiet en sjåfør på Årø. Vedkommende ble stanset, og fikk forelegg for å ha krysset dobbel sperrelinje. Vedkommende var en ung sjåfør fremdeles underlagt prøvetida, og derfor resulterte lovbruddet i dobbelt antall prikker.

– Vanligvis får man tre prikker i førerkortet for å krysse dobbel sperrelinje, men siden han fremdeles var under prøvetida, fikk han seks prikker. I tillegg til 4200 kroner i bot, sier Amdam.

Klokka 01.34 ble det meldt om bråk på et utested i Molde.

– En mann i 20-åra var ufin på et utested, og vi tar han med oss til politistasjonen og oppretter sak. Han blir formant til å reise hjem, og gjør det, forteller Amdam.

En time seinere, klokka 02.34 får politiet inn nok ei melding om bråk på et utested i Molde.

– En mann i 20-åra har utøvd vold mot vaktene. Han var såpass vanskelig og uhåndterlig at vi tok han med til arresten. Vaktene har levert en anmeldelse, og mannen vil bli bøtelagt for ordensforstyrrelse nå på morgenkvisten, sier Amdam.

Klokka 02.50 ble det meldt om at en bil hadde kjørt i grøfta i Eide.

– Politiet påtraff en mann like i nærheten, og han er mistenkt som sjåfør av bilen. Mannen var synlig beruset, og ble tatt med til legevakta for blodprøve. Han mistenkes forpromillekjøring, og vi har opprettet sak. Kjøringa resulterte ikke i noen personskader, sier Amdam.

Operasjonsleder natt til søndag var Tove Anita Asp.