Kritisk skadd etter knivstikking i Oslo sentrum

To andre ble alvorlig skadd.
Nyheter

En mann er kritisk skadd etter en knivstikking i Storgata i Oslo natt til søndag. To andre menn ble alvorlig skadd.

Politiet fikk melding om knivstikkingen, som skjedde nær Brugata, søndag klokken 2.05.

– Den gikk ut på at en mann er stukket med kniv og ligger på bakken, mens en annen person er sett løpende fra stedet, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB.

– Når nødetatene kommer fram, så ligger det en person der som er knivstukket i magen. Han blir raskt tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt rett til operasjonsbordet på Ullevål sykehus. Sykehuset bekrefter at han er stukket med kniv, forteller Pedersen.

Kritisk skadd

Mannen, som er i slutten av 30-årene, er kritisk skadd. To menn i 20-årene, som selv oppsøkte legevakten, er alvorlig, men ikke livstruende skadd, opplyser Pedersen ved 4.30-tiden.

– Begge to knyttes til hendelsen i Storgata, og det bekreftes at de har vært involvert i slagsmålet der. Vitner bekrefter at ytterligere en person løp fra stedet, og vi leter etter ham, sier Pedersen. Ved 4.30-tiden var fortsatt ingen pågrepet i saken.

– Vi jobber fortsatt med å få tak i den fjerde personen, i tillegg til at det jobbes på åstedet, sier operasjonslederen. Krimteknikere ble kalt ut til stedet etter knivstikkingen.

Ukjent årsak

Pedersen sier de ikke vet hva som er foranledningen til knivslagsmålet.

– Mannen som er kritisk skadd er ikke avhørt ennå. Det har vært en viss dialog med de to andre, men vi har ikke fått noen vesentlige opplysninger av dem hittil. Vi håper at de vil fortelle oss mer etter hvert.