Eide 12,5 millioner kroner i underbalanse i 2018 – før jul så det ut til å bli 7,8 millioner Ikke langt fra ROBEK

Reddes av kommunesammenslåingen

Eide kommune opplever nå det største årsunderskuddet i nyere tid, om ikke noen gang. Alt gikk skeis på slutten av året. Det som før jul var et beregnet underskudd på 7,8 millioner kroner har nå vokst til 12,5 millioner.

Tung oppgave: Rådmann Ole Bjørn Moen konstaterer at nærmest alt som kunne gå galt med økonomien i fjor, gikk galt. Eide står dårlig stilt ett år før kommune slår seg sammen med Fræna og blir Hustadvika kommune. Nå venter et enda hardere arbeid for å få endene til å møtes.  Foto: Oddbjørn Harnes

Nyheter

Eide: Situasjonen er ytterst alvorlig, fikk formannskapet vite da rådmann Ole Bjørn Moen ved slutten av møtet torsdag la på bordet de nakne fakta.